'' Tohumdan Üretime, KAÇEM Eliyle ''




   Biz KAÇEM olarak '' Tohumdan Üretime, KAÇEM Eliyle'' mottosuyla çıktığımız bu yolda organik olarak ürettiğimiz salça, pekmez, reçel, erişte ve tarhana gibi ürünlerin üretim izinli şartlarda üretilebilmesi ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi amacıyla yola çıkmış ve yerelde kurumsal bir marka olmak amaçlanmıştır. Karahıdır köyünün atıl durumda bulunan ilkokulu üretim merkezimize dönüştürülerek organik tarıma da ilk adımlarımız atmış olduk. Burada becerikli kadınlarımız kendi ürettikleri domatesi salçaya, meyveleri reçele, buğdayları erişteye kendi geleneksel yöntemleri ile üretmeye başladılar. 2018 yılında 12 kadın olarak yola çıktığımız bu serüvende kadınlarımız hem iş sahibi olmuş hem de aile bütçelerine katkı sağlama imkanı bulmuşlardır. Hayata geçirdiğimiz bu proje ile organik tarımın öneminin yanında kadın istihdamının da ne kadar değerli olduğunu insanlara göstermek ve başka kadınlara da bu konuda rol model olmak da amaçlarımızdan biriydi. Kayseri'de doğan bu üretim sinerjisini bütün Anadolu'ya yaymak, adımızı duyurmak en büyük amaçlarımızdır. KAÇEM bugüne kadar bir çok alanda da ödüle layık görülmüş ve hala başarısına başarı katmaya devam etmektedir. 

Neden Organik Tarım Yapmalıyız?

  Organik tarım doğal dengeyi koruması açısından bizim için çok önemlidir. Türkiye'de organik tarım son 20 yılda hızla gelişmiştir. Organik tarım gelecek nesilleri korumak, kimyasalların insanlar, çevre ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerinden korunmak, toprak ve genetik kaynak erezyonunu önlemek ve sağlıklı ve besin kalitesi yüksek ürün üretmek açısından önem arz etmektedir. 

Neden Organik Ürün Tüketmeliyiz?

  Çağımızda gelişen teknoloji ve iş yükü yüzünden insanlar  zaman kaybı yaşamamak adına ne yazık ki hazır gıdaya yönelmekte ve tüketmektedir. Buna rağmen son yıllarda organik ürün tüketme oranları da artmaya devam etmektedir çünkü organik ürünlerin bize bir çok faydası vardır. En doğal yöntemlerle elde edilen organik ürünler, diğer ürünlere göre daha lezzetli ve besin değerleri yüksek ürünlerdir. Organik besinlerle beslenen kişiler hastalıklara karşı doğal bir korunma yolu geliştirilmiş olurlar. Özellikle kanser ve diğer birçok hastalıktan kendilerini koruyarak sağlıklı yaşarlar. Organik ürünleri tercih ederken sertifikalarının olup olmadığını dikkat edilmesi gerekir.



Neden KAÇEM?

  KAÇEM organik tarım yaparak kedi ürettiği ürünü geleneksel yöntemlerle nefis ürünlere dönüştüren marifetli ellerle dolu bir yer. Damak tadınıza uyacak bir çok lezzet barındıran KAÇEM ürünlerini siz ve sevdikleriniz için anne şefkati ile hazırlamakta özenle  size ulaştırmaktadır. Unutmayın, organik beslenme sizi doğal, zinde ve sağlıklı bir hayata davet eder. Size doğanın bir parçası olduğunuzu hatırlatır.

Yorumlar